Friday, 23 November 2012

Doodle untuk kakak Kiz..

Minggu lepas dapat 'private message' daripada kakak Kiz di facebook Kiz Design. Sekali rupanya Kiz dapat Job buat doodle untuk Kakak Kiz bermula daripada gambar diorang baru melansungkan perkahwinan sehingga baby yang ke-3 (belum lahir lagi). Memang sangat seronok dapat job ni sebab Kiz baru je selesai belajar buat real-doodle kat internet bersama Pak Cik Google. So kira boleh lah nak test-test sket ngan doodle.

Kiz diberi 5 keping gambar daripada kakak Kiz untuk diDoodlekan. Masa diberi? Fuh nasib baik seminggu so sempat la jugak nak buat since job ni bukan job yang senang untuk dibuat. Kiz ambil masa lebih kurang 2 jam jugak untuk siapkan sekeping gambar sebab setiap gambar yang diberi mengandungi 2-3 orang. Bermakna 2-3pasang mata, hidung & mulut untuk didesignkan ( 3 part yang paling susah,ini serius)

Okeh so jom kite tengok apa hasil doodle Kiz daripada 5 gambar yang Kakak Kiz bagi tadi..

Eh kenapa senyum nampak cam lain pulak nih?hihi

Okeh yang ni versi kartun vs doodle.

Wah, Puteri Anis sudah keluar..Eh muka kakak ku dah berubah?

Yang ni Kiz 1st time design pakai illustrator..memang sharp warna dia, tapi susah..

OK...Baby on the go..


So inilah dia hasil doodle yang tak seberapa dari Kiz Design. Harap korang semua suka lah ye. Kepada sesape yang berminat boleh lah PM Kiz kat Facebook Kiz Design ataupun email ke syaizzalkiz@gmail.com ye..Terima Kasih.

P/S : Jangan lupa like page Kiz Design okay

28 comments:

  1. seriuslyy . ni happy family yg diidam idamkan :))
    muslimahh . wahh terharu tgokk

    ReplyDelete
  2. cantik la doodle dan kartun ni :)
    famili yang best !

    ReplyDelete
  3. subhanAllah..terujanya inginkn family spt ini.. :)

    ReplyDelete
  4. cantiknya.. yg real dan yg dilukis. tlg buat doodle kat sy blh?

    ReplyDelete
  5. so sweettt...happy family..bestnya..^^
    doodle cantik..^^

    ReplyDelete
  6. salam,

    comelnya doodle tu sume... :)

    ReplyDelete
  7. COMEL NYE,PANDAI DY LUKIS doodle ni

    ReplyDelete
  8. Hehe Doodle comel dan matured. Tapi lawak sikit. Hehe :) But its great. Menarik.

    ReplyDelete
  9. comelnya doodle.. eh vector graphic :)

    ReplyDelete
  10. serius smart...boleh kate nak hampir sama la....tapi mesti susah..adehhh...tak rajin nak wat benda2 detail mcm ni...

    ReplyDelete
  11. bagus sangat design gambarnya ya..

    ReplyDelete
  12. comel sekali... iicchh.. gemesiinn.

    ReplyDelete
  13. cantiknya lukisan doodle tu..comel sgt!

    ReplyDelete
  14. sebijik macam gambar real, thumb up :)

    ReplyDelete
  15. Jelous nya tengok orang pandai buat doodle. >< Cantek laa.

    ReplyDelete
  16. comel.. zz teringin gk nk buat tpi sbb ada penyakit malas.. maka suma x jd.. hehe

    ReplyDelete